Close
Populära sökningarNyheterVäskorBältenAccessoarerBästsäljareOutlet
INSPIRATION

Så väljer du rätt bälte till din kostym

När du väljer ett bälte till din kostym finns det tre enkla principer att följa. För det första, se till att färgen på ditt bälte matchar med dina skor. För det andra spelar bältets storlek en viktig roll. För det tredje, kompromissa aldrig med kvaliteten. Utforska vår bältesguide nedan.

Färg

Det är så enkelt och rakt på sak, matcha alltid färgen och finishen på dina skor med ditt bälte. Till exempel skulle ett par svarta Oxfordskor se fantastiska ut med ett svart läderbälte. Ett formellt bält bör matcha dina skor när det gäller färg, textur och lädertyp. Om du till exempel har ett par bruna mockaloafers, skulle de passa utmärkt med ett mockabälte i brunt. För att vara extra noga med detaljerna kan du matcha metallen på ditt bälte med dina övriga accessoarer i metall såsom ringar, slipsklämma, klocka etcetera. För en mer uppklädd look kan du välja en blankare finish på lädret; om du vill ha en något mer avslappnad kostymlook - välj ett enklare läder.

Kvalitet

Läderkvaliteten är en avgörande faktor för hur länge dina bälten kommer att hålla. Som ett lädervarumäke rekommenderar vi att du väljer produkter som har den bästa läderkvalitén, och som är tillverkade av full grain-läder. Du kan läsa mer om vilka typer av läder vi använder här (länk till material). Majoriteten av våra bälten är handgjorda av hantverkare i Italien, så du kan räkna med högsta kvalitet. Bra läder är dyrt, så det är osannolikt att ett riktigt billigt bälte är av hög kvalitet. Å andra sidan betyder detta inte att ju dyrare märket är desto bättre kvalitet erbjuder de, ibland betalar du bara för varumärket. På Saddler kombinerar vi både utmärkt kvalitet och rimliga priser, vi vill att du ska få det bästa hantverket till det bästa priset.

Storlek är viktigt

Att hitta rätt storlek på ditt bälte är avgörande för din look. Vi har tagit fram en storleksguide för att underlätta för dig när du köper bälte. Vanligtvis har bälten 5 hål (om det inte är ett bälte med automatisk-spänne) du bör sikta på att använda det tredje hålet i mitten för ett symmetriskt uttryck. Bältet ska alltid vara tillräckligt långt för att nå den första hällan på dina byxor. Undvik att bära ett bälte som är för långt och hänger löst, det är absolut inte lämpligt för en formell klädsel. Bältets bredd bör matcha bredden i hällorna på byxorna.

Kostymbälten av högsta kvalitet

SE ALLA