Close
Populära sökningarNyheterVäskorBältenAccessoarerBästsäljareOutlet

Material

Som experter på läder, ser vi läder som ett oslagbart material tack vare dess naturliga styrka och hållbarhet över tid.

Olika sorters läder

Som experter på läder, ser vi läder som ett oslagbart material tack vare dess naturliga styrka och hållbarhet över tid. De garverier vi samarbetar med får sina hudar som en restprodukt från livsmedelssektorn, vilket innebär att allt vårt läder är en biprodukt. Vi strävar efter att fortsätta på den här vägen. Vi har höga standarder för våra leverantörer och samarbetar enbart med garverier som är certifierade av Leather Working Group (LWG), för att främja ansvar och transparens i läderindustrin. LWG-certifieringen visar att våra garverier följer bästa praxis när det gäller vatten- och energianvändning, avfallshantering och spårbarhet. Vårt läder är fritt från förbjudna ämnen och vi strävar efter att överträffa gällande lagstiftning, för att ligga steget före. Regelbundna kemikaliestester utförs för att säkerställa detta, enligt en process godkänd av svenska myndigheter. Genom att vara medlemmar i Kemikaliegruppen håller vi oss ajour med aktuell information och lagstiftning om kemikalier, för att minimera vår miljöpåverkan på människor och natur, Men även för att försäkra oss om att alla vi arbetar med gör det under rättvisa arbetsförhållanden.

Full grain leather

Full grain läder är lädret med högst kvalitet, och är gjort från det fullständiga narvlagret utan några ytförändringar. Den här typen av läder är därmed inte slipat, vilket bevarar den naturliga texturen och märkena från huden. Det ger en oöverträffad hållbarhet, andningsförmåga och över tid kommer det att utveckla en unik patina som höjer dess estetiska uttryck. Full grain-läder är det idealiska valet för lyxiga läderprodukter med anledning av dess förmåga att motstå slitage, samtidigt som det bibehåller sin rika textur och färgdjup.

Mocka

Mocka är en lädertyp som har en mjuk yta, framställt från undersidan av huden. Det kännetecknas av sin sammetsliknande yta som är resultatet från slipning av lädrets undersida. Denna process framhäver lädrets naturliga textur, vilket gör det exceptionellt mjukt vid beröring. Vår mocka från ko förenar slittåligheten som finns i lädret, med den exklusiva känslan som mocka ger. Vilket gör att det passar perfekt att användas dagligen samtidigt som det tillför ett elegant uttryck.

Nappaläder

Nappaläder är ett högkvalitativt, mjukt och smidigt läder, känt för sin släta textur och lyxiga känsla. Det tillverkas av skinn från får, lamm eller ibland getter och behandlas för att ge en exceptionellt mjuk känsla. Nappaläder kännetecknas av sin flexibilitet och hållbarhet, vilket gör det till ett populärt val för lyxiga produkter inom mode. Dess finkornighet och mjuka känsla skiljer det från andra typer av läder, och erbjuder både komfort och elegans.

Präglat full grain

Präglat full grain-läder är ett bearbetat läder där ett mönster har stämplats på ytan av huden genom högt tryck och värme. Denna teknik ger möjlighet till att imitera olika texturer, såsom exotiska djurskinn eller geometriska mönster. Tekniken kan tillämpas på olika typer av läder för att förbättra och förändra lädrets uttryck. Präglat full grain-läder är både slittåligt och har en utmärkande design.

Spaltläder

Spaltläder görs från det nedre lagret av huden som har separerats från kornlagret. Det behandlas ofta för att efterlikna utseendet av full grain-läder. Spaltläder förenar tradition med innovation och ger ett material som är både mångsidigt och hållbart.

Regenerat läder (bonded)

Regenerat läder (bonded) är ett kompositmaterial gjort av en blandning av strimlade läderavfall och fibrer, som sammanbundits med bindemedel, polyuretan eller latex på ett fiberark. Ytan präglas sedan för att ge den utseendet av äkta läder. Detta material är kostnadseffektivt och miljövänligt, då det utnyttjar restprodukter från lädertillverkning.

Metalldetaljer och nickel

Alla metalldetaljer som används på våra produkter är vad man kallar ”nickelfria”, vi gör löpande tester och systematiska stickkontroller kring nickelhalter för att säkerställa att de uppfyller våra och rådande lagstiftnings krav. Allt för att skapa en så bra produkt som möjligt och att du som kund alltid skall känna dig säker.


Man skall dock känna till att en produkt av metall eller metallegeringar i de allra flesta fall inte är 100 % fri från nickel. En produkt som benämns som ”nickelfri” av oss och de flesta andra i branschen följer dock riktlinjerna från Kemikalieinspektionen (en central tillsynsmyndighet under Miljödepartementet) som anger gränsvärdet för hur mycket nickel som får släppas ut från en produkt. Det gränsvärde är idag satt till 0,5 mikrogram per cm2 och vecka, vilket vi förhåller oss till i alla våra produkter. I dokumentet nedan kan du läsa mer om Kemikaliensinspektionens regler kring nickel.