KundserviceOm ossHållbarhetNyhetsbrev
Popular searchesNyheterVäskorBältenAccessoarerBästsäljareOutlet
Start/Hållbarhet_old

Hållbarhet

Läder ska vara hållbart - det är själva grundtanken

En accessoar från Saddler ska i första hand få bäraren att se bra ut. men den ska också kännas bra att bära. Vi har ett ansvar mot oss själva och mot omvärlden att göra vad vi kan för att våra produkter tillverkas på ett långsiktigt hållbart sätt. Det handlar om allt från inköp av råmaterial till tillverkningen av den färdiga produkten. Vi har också ett ansvar att använda våra kunskaper och vårt goda rykte till att påverka samarbetspartners och kollegor inom såväl modebranschen som läderindustrin.

Miljö

Saddlers grundprincip är att våra produkter inte ska innehålla några ämnen som kan vara skadliga för människor och miljö. Saddler ska verka för en miljömedvetenhet hos alla medarbetare och vårt miljöarbete ska utvärderas kontinuerligt. Vi följer lagkraven och inkluderar miljöaspekten i våra upphandlingar. Vi tror på devisen \"många bäckar små\" och att minska vår dagliga miljöpåverkan är viktigt för oss. Därför väljer vi material och transporter med minsta möjliga miljöpåverkan. I ett större perspektiv arbetar vi med åtgärder för att bland annat minska vattenförbrukningen och optimera avfallshanteringen i leverantörs- och tillverkningsleden. Vi strävar också efter att minska vår kemikalanvändning, bland annat genom att öka andelen vegetabiliskt garvat läder.

Kvalitet- & produktsäkerhet

Att leverera accessoarer med hög kvalitet är en självklarhet för oss vilket ställer höga krav på råvaran. För att kunna försäkra oss om att det läder vi köper in håller högsta möjliga kvalitet och inte innehåller några farliga ämnen arbetar vi ständigt med att kontrollera kemikalieinnehållet i lädret. Eftersom kemikalierna i garvningsprocessen påverkar kvaliteten och produktsäkerheten är det viktigt att det finns tydliga regler för vilka kemikalier som ska användas och på vilket sätt.

Ansvarsfull inköpskedja

Vår ambition är att ta ansvar för hela vår produktkedja, från inköp av förädlad råvara till färdig produkt. Det innefattar bland annat att arbeta aktivt för ökad spårbarhet för råvaran samt kontrollera att våra leverantörers anställda arbetar under säkra och rättvisa förhållanden. För att säkerställa att våra leverantörer lever upp till våra krav har vi sedan 2006 varit medlem i organisationen BSCI, Business Social Compliance Initiative (nu mer amfori BSCI). Genom amfori BSCI får vi verktyg och metoder för att kunna bedriva ett systematiskt förbättringsarbete i vår leverantörskedja enligt amfori BSCI:s uppförandekod.

Kundservice
klarna_logo_white
visa
Mastercard-logo
americanexpress_logo_solid